Üniversitede açlık grevi!

Üniversitede açlık grevi!
Bingöl Üniversitesi'ndeki öğrenci olaylarından sonra haklarında soruşturma açılan ve kınama cezası verilen öğrencilerden bazıları açlık grevi başlattı

Bingöl Üniversitesi
'nde meydana gelen olaylardan sonra haklarında soruşturma başlatılan bazı öğrenciler, Eğitim Sen Şubesi'nde açlık grevine başladı. Olaylardan sonra bazı öğrencilere verilen uzaklaştırma, kınama ve uyarı cezalarını protesto eden bir grup öğrencinin başlattığı açlık grevi bugün 8'inci gününe girdi. İkinci grup olarak açlık grevine devam eden öğrenciler, cezalar geri alınana kadar grevlerini sürdüreceklerini söyledi.

Dün ikinci grup 15 öğrenci öğrenciler açlık grevini devralarak, grevlerine keyfi ve haksız verildiğini ifade ettikleri cezaların geri alınmasına kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Açlık grevini dün devralan 15 öğrencinin birinin rahatsızlanması üzerine gelen sağlık ekiplerine muayene olmayı kabul etmedi. Sağlık ekipleri öğrencilerin tansiyonlarını ölçtükten sonra ayrıldı.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bugünkü grup konuşmasında Bingöl Üniversitesi'ndeki uygulamaları gündeme getirmişti.