Ürdün IŞİD'e saldırılarını arttırdı!

Ürdün IŞİD'e saldırılarını arttırdı!
Ürdün devlet televizyonundan yapılan açıklamada, Ürdün uçaklarının başta Rakka olmak üzere birçok noktaya hava saldırısı düzenlediği ifade edildi. NTV'nin haberine göre 55 IŞİD militanının öldürüldüğü belirtildi.

Ürdün Kralı Abdullah, IŞİD'in Ürdünlü pilotu öldürmesinin ardından yaptığı açıklamada, örgüte gereken cevabı vereceklerini kaydetmişti.

Ürdün Krallık Divanından yapılan yazılı açıklamaya göre Kral Abdullah, dün terör örgütü IŞİD'in, alıkoyduğu Ürdünlü pilot Muaz el-Kesasibe'yi yakarak öldürmesinin ardından başkent Amman'daki Ordu Genel Komutanlığı karargahında üst düzey askeri yetkililerle bir araya geldi.

Kral, burada yaptığı konuşmada, "Şehit pilot Muaz el-Kesasibe'nin kanı heder olmayacak. Ürdün'ün korkakça işlenen bu suça cevabı sert olacak" dedi.

Kral Abdullah, "Bu terörist örgüt, yalnızca bizimle savaşmıyor, İslam dini ve hoşgörü değerleri ile de savaşıyor. Biz bu savaşı, inancımızı, değerlerimizi, insani ilkelerimizi korumak için veriyoruz. Bunun için savaşımız amansızca olacaktır. Suçlulara karşı tetikte olacağız, onları kendi yuvalarında vuracağız" diye konuştu.

KRAL PİLOTUN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Ürdün Kralı Abdullah, IŞİD tarafından öldürülen pilotun ailesini ziyaret etti.

Kral Abdullah, Muaz el-Kasasibe'nin ailesi ve aşiretine taziye ziyaretinde bulundu. Pilotun yakılarak öldürüldüğü görüntülerin internette yayınlanmasının ardından Washington ziyaretini yarıda kesip ülkesine dönen Kral Abdullah, "Ürdün'ün IŞİD'e karşı acımasız bir savaş başlatacağını" söylemişti.