Van'da bombalı araçla saldırı: 3 şehit, 73 yaralı!

Van'da bombalı araçla saldırı: 3 şehit, 73 yaralı!

Van'ın İpekyolu İlçesi'ndeki 2 Nisan Polis merkezi ve polis evine PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre bir polis şehit oldu, iki sivil hayatını kaybetti. Valilik, 20'si polis 73 kişinin yaralandığını duyurdu.

Saldırı, saat 23.10'da İskele Caddesi üzerinde bulunan ve Emniyet Müdürü Suat Ekici'nin makam olarak da kullandığı 2 Nisan Polis Merkezi ve polis evini hedef alarak gerçekleştirildi.

PKK'lı bir terörist, bomba yüklü aracı, polis merkezi ve polis evinin yakınına park edip olay yerinden uzaklaştıktan sonra uzaktan kumanda ile infilak ettirdi.

Van Valisi İbrahim Taşyapan, "Saat 23.10 sıralarında patlayıcı yüklü minibüs, polisevi ve aynı zamanda İki Nisan Polis Karakolu olarak hizmet veren binanın yakınında park edilmesinden dokuz saniye sonra bir patlama meydana geldi. Saldırıda iki sivil vatandaşımız hayatını kaybederken, oradan geçmekte olan bir polis memurumuz da şehit oldu. 20'si polis olmak üzere 73 yaralımız var" açıklamasını yaptı.

Valilik, saldırıyı yapan PKK'lı teröristin yaralı olarak ele geçirildiğini duyurdu. İl genelinde hava destekli operasyon başlatıldı.