Ve Hakan Fidan istifa ediyor!

Ve Hakan Fidan istifa ediyor!

Başbakanlık Kaynakları’na göre, Hakan Fidan MİT Müsteşarlığı görevinde istifa ederek 2015 seçimleri için milletvekili aday adayı olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fidan'ın adaylığının gündemde olduğunu söylemiş, kararı verecek kişinin Başbakan Davutoğlu olduğunu ve bu konudaki görüşünü ifade ettiğini açıklamıştı.

7 ŞUBAT'TA DUYURDU, 10 ŞUBAT'TA İSTİFASINI SUNACAK

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Haziran ayında yapılacak genel seçimlerde MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın, adaylık için görevinden istifa edeceği duyuruldu.

Hakan Fidan'ın istifasını, 10 Şubat'ta Başbakan Davutoğlu'na vereceği açıklandı.

İLK TEPKİ BÜLENT ARINÇ'TAN

CNN Türk'te Akif Beki'nin sunduğu Baştan Sona programına katılan geçen Bülent Arınç, "Hakan Fidan'ın 2015 seçimleri için MİT Müsteşarlığı'ndan istifasını şu ifadelerle yorumladı:

"NE İŞİ VAR PARLAMENTODA"


"Ben yaptığı görevin önemli bir görevin olduğunu düşünüyorum. Sıradan bir vekil olarak kalacaksa Başbakan olması mümkün değil. Önümüzdeki dönemin Başbakanı bellidir. Doğru mudur? Bana göre o da yanlıştır. Bakan olabilir mi? Her bakanlık için uygun değildir. Sadece milletvekilliği için hiç gerek yok. Ne işi var parlamentoda. Şahsen kendisinin bakan olmasını uygun görmüyorum. Süpermen görevi verilmiş bir insanın bir vekil olarak parlamentoya girmesini israf olarak görüyorum. Kendime rakip olarak görmüyorum. Sevdiğim için söylüyorum."