Bursa'nın caddeleri ışıl ışıl

Bursa'nın caddeleri ışıl ışıl

Tayyareci Mehmet Ali Caddesi’nde Yıldırım Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından dekoratif aydınlatma çalışması yapıldı. Bu doğrultuda 2.5 kilometre uzunluğundaki cadde boyunca uzanan orta refüjdeki 84 direkte 118 adet 54 wattlık yeşil led projektör montajı gerçekleştirildi. Yapılan bu çalışma ile hem dekoratif aydınlatma sağlanarak caddede görsel zenginlik elde edilirken, montajı yapılan aydınlatma armatürlerinin enerji tasarruf sağlayan özelliğe sahip olması sebebiyle ihtiyaç dışı tüketimin önüne geçilmiş oldu.
Öte yandan enerji tasarrufu çalışmalarını ilçe genelinde yaygınlaştıran Yıldırım Belediyesi, ilçedeki 122 parkta 929 aydınlatma armatürünü değiştirdi. 220 wattlık ampullerin 54 wattlık led ampullerle değiştirilmesi sonucu, parklardaki aydınlatma 3 kat artarken, enerji tüketiminde ise önemli tasarruf elde edildi. Ayrıca karanlıkta kalan parkların aydınlatılmasıyla da güvenlik tehditlerinin önüne geçilmiş oldu. 80 parkta yapılan elektrik, tesisat, kaynak bakım ve onarım çalışmalarıyla da parklarda altyapı hizmetleri sağlanmaya devam edildi.


Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Gerçekleştirdiğimiz altyapı çalışmaları ve kentsel dönüşümün yanında ilçemizin çehresini güzelleştirecek ve şehir estetiğine katkı sağlayacak uygulamalara da imza atıyoruz. Şehrimizde ulaşımın önemli bölgesi olan 2,5 kilometre uzunluğundaki Tayyareci Mehmet Ali Caddesi’nde 118 adet 54 wattlık yeşil led projektör montajı ekiplerimiz tarafından gerçekleştirildi. Şehrimizde ticaretin kalbinin attığı bölgelerden birinde yapılan bu çalışma ile hem dekoratif aydınlatma sağlanarak caddede görsel zenginlik elde edilirken, montajı yapılan aydınlatma armatürlerinin enerji tasarruf sağlayan özelliğe sahip olması sayesinde ihtiyaç dışı tüketimin önüne geçtik” dedi.