Akşener: 'Sığınmacıları geri göndereceğiz'

Akşener: 'Sığınmacıları geri göndereceğiz'

İYİ Parti lideri Akşener’den önce kürsüye Mansur Yavaş çıktı.

Yavaş’ın açıklamalarından önce çıkanlar şöyle:

3 Mayıs Türkçülük Bayramı’nızı kutluyorum. Yine Bursa’nın fakir bir mahallesinde doğup, ailesinin bük emeklerle okutup, Ankara’ya gönderdiği, menfur bir cinayete Sinan Ateş’i de saygıyla anıyorum. Umuyorum ki, başta Kılıçdaroğlu ve Akşener olmak üzere diğer 4 genel başkanın hepsinin verdiği söz şudur. Bu cinayetin faillerinin yakalanıp tamamının cezalarını çekmeleridir.

Adalet anlayışımız maalesef, üstünlerin hukuku haline geldi. İnşallah hep beraber, "hak, hukuk, adalet" diyoruz.

Yabancılara ev satıldığı için ev fiyatları artmış, fiyatlar indirilemiyor.  

Anketler yükseldikçe sesler yükselmeye başladı.  Bir tane bakan, seçim güvenliğinden sorumlu olmasına rağmen, "14 Mayıs'ta AK Parti kaybederse, bu Türkiye'ye vurulmuş bir darbedir" dedi.

Ömer Çelik de şunu söyledi: Muhalefetin tek amacı var Erdoğan'ı yenmek. E evet, o yüzden seçime girdik.  

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bütün hayatımı Bursa'da yaşadıklarımı şekillendirdi. Bir de ben Atatürk'ün hemşerisiyim. Çok uzatmadan, kitabın orta yerinden bazı konuları sizinle paylaşmak istiyorum.

Öyle olduğu için bu kadar kabalar, bu kadar hakaret ederek yol yürüyorlar. 14 Mayıs akşamı, helal oylarınızla bu seçimi kazanacağız. Sayın Kılıçdaroğlu, 13. Cumhurbaşkanımız olacak. Kılıçdaroğlu'nu da makamına oturtacağız. Ben de başbakan olacağım. Helal oylarınızla partimizi 1. parti çıkaracaksınız.

Şimdi yakın zamanda Gabar'da, petrol bulundu ya, şimdi herhalde Cudi'de de başlayacak kazma. İnşallah orada da bir petrol bulunur, Türkiye kazanır."

"İKTİDARA GELİR GELMEZ 2 YIL İÇİNDE SIĞINMACILARI GÖNDERECEĞİZ"

Yedi trilyon dolar sınırdaşlarımızla ticaret hacmimiz vardı. Biz  Suriye'yle niye kavga ettik? Bilginiz var mı? Durup dururken niye kavga ettik biz Suriyelilerle? Esad'la niye kavga ettik? Karşılığı 8- 10 milyon Suriyeli. Yani miktarını da kimse bilmiyor bu arada. Diyelim 8 milyon. 8 milyon Suriyeli ülkemizde geldi. Şehirlerimize dağıldı. Beşer Esad yerinde duruyor. Hemen sınırlarımızda da bir Kürdistan kuruluyor. Hemen ötesinde. Bu işten karımız ne oldu. Zararımız ne oldu? Ve biz iktidara gelir gelmez 2 yıl içinde Türkiye'deki bilumum sığınmacıları geri göndereceğiz.