Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı, Yeğenini Şirket Başkanı Yaptı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı, Yeğenini Şirket Başkanı Yaptı
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, seçim öncesi verdiği şeffaflık taahhütnamesine rağmen yeğenini belediye şirketine başkan olarak atadı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 31 Mart yerel seçimlerinde şeffaflık taahhütnamesi imzalamış olmasına rağmen, yeğeni Furkan Bozbey'i belediyenin iştiraki olan Bursa Kent Yapı İmar Bilişim Enerji (BURKENT) şirketine yönetim kurulu başkanı olarak atadı.

Seçimlerde AK Parti'den CHP'ye geçen Bozbey'in bu atama kararı, dikkatleri üzerine çekti. Furkan Bozbey, atamanın ardından Instagram hesabından BURKENT'in yeni yönetim kurulu listesini paylaşarak, "BURKENT yönetimi Bursa'mıza hayırlı olsun." mesajını paylaştı. Ancak tepkilerin artması üzerine bu paylaşımı kaldırmak zorunda kaldı.

yegenini-atadi2.jpg

Sosyal medyada geniş yankı uyandıran bu olay, Bozbey ailesine ve belediyeye yönelik eleştirilere neden oldu. Bazı yorumcular, atamanın şeffaflık ve adalet ilkeleriyle bağdaşmadığını belirterek eleştirilerini dile getirdi.

Öte yandan, Mustafa Bozbey'in seçim öncesi imzaladığı Yerel Yönetim Şeffaflık Taahhütnamesi'nde, şeffaf, dürüst, hesap verebilir, katılımcı ve kapsayıcı bir yönetim anlayışı benimseyeceği taahhüt edilmişti. Bu atama, seçim öncesi verilen bu taahhüdün ne dereceye kadar yerine getirildiği konusunda soru işaretleri oluşturdu.