Bursa Büyükşehir Belediyesi İkinci Zaman Sergisi Sanat Severlerle Buluştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi İkinci Zaman Sergisi Sanat Severlerle Buluştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde gerçekleşen İkinci Zaman Sergisi, Tayyare Kültür Merkezi'nde düzenlenen görkemli bir açılış töreniyle sanatseverlerle buluştu. 15 değerli sanatçının özgün eserlerinden oluşan sergi, küratörlüğünü İsmail Erdoğan'ın üstlendiği bir sanat şölenine dönüştü. Serginin açılışında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İkinci Zaman Sergisi'nin kentin kültür ve sanat yaşamına önemli bir katkı sunduğunu belirtti. Aktaş, serginin 15 gün boyunca ziyarete açık olacağını dile getirerek, sanatseverleri etkileyici eserleri keşfetmeye davet etti.

İsmail Erdoğan: "Bursa İçin Neler Yapabileceğimi Düşündüm"

Serginin küratörlüğünü üstlenen İsmail Erdoğan, Bursa'ya duyduğu sevgiyi ve şehir için bir şeyler yapma arzusunu ifade ederek, serginin oluşum sürecini paylaştı. Sanatçılarla Bursa'yı buluşturmanın ve bu buluşmayı özgün eserlere dönüştürmenin hikayesini anlatan Erdoğan, farklı tekniklerde 40'ın üzerinde eseri bir araya getirdiklerini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İkinci Zaman Sergisi'nin kendisini en çok heyecanlandıran çalışmalardan biri olduğunu ifade etti. Şehrin zengin kültürü, sanatı, ve yaşanmışlıklarının sergi aracılığıyla daha geniş kitlelere ulaşmasının anlamını vurgulayan Aktaş, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Bursa için kullandığı ifadeleri hatırlatarak; "Cedlerimiz inşa etmiyorlar, ibadet ediyorlardı. Maddeye geçmesini ısrarla istedikleri bir ruh ve imanları vardı. Taş, ellerinde canlanıyor, bir ruh parçası kesiliyordu. Duvar, kubbe, kemer, mihrap, çini, hepsi Yeşil'de dua eder, Muradiye'de düşünür ve Yıldırım'da harekete hazır, göklerin derinliğine susamış bir kartal hamlesiyle ovanın üstünde bekler. Bu şehirde muayyen bir çağa ait olmak keyfiyeti o kadar kuvvetlidir ki İnsan Bursa'da ikinci bir zaman daha vardır diye düşünebilir.' Büyük edebiyatçımızın gördüğü ve hissettiği bu ihtişamı ortaya çıkartmak için yapılması gereken çalışmalar var ama sanata da ciddi şekilde ihtiyaç var. Zira sanatın dünyamızı güzelleştiren, bakış açımızı zenginleştiren ve ruhumuzu besleyen yönünü her zaman aklımızda tutuyoruz. Farklı kültür, sanat programlarıyla da şehrimizi buluşturmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

İkinci Zaman Sergisi Sanatseverler ve Katılımcılar Tarafından Yoğun İlgi Gördü

Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleşen sergi açılış törenine, Kültür AŞ Genel Müdürü Fetullah Bingül, Sergi Küratörü İsmail Erdoğan, ve birçok sanatsever katılım gösterdi. Eserleriyle sergiye katkı sağlayan sanatçılara teşekkür eden Erdoğan, Başkan Aktaş'a ve katılımcılara teşekkür ederek sözlerini noktaladı.