Bursa'da Müşterilerini Emanet Aldıkları Altınlarla Dolandırdılar

Bursa'da Müşterilerini Emanet Aldıkları Altınlarla Dolandırdılar
Bursa'da Osmangazi ilçesinde faaliyet gösteren kuyumcular İ.K. ve M.Y, müşterilerini altın karşılığında kar payı vereceklerini iddia ederek dolandırdı. İddiaya göre, kuyumcuların iş yerleri bugün kapalıydı ve müşteriler iş yerinin önünde toplandı. Polis, olayla ilgili şikayette bulunan 15 kişinin ifadesini aldı ve kuyumcuları yakalamak için çalışma başlattı. Mağdurlar, 50 bin liradan 2 milyon liraya kadar dolandırıldıklarını ifade etti.
Bursa'da, müşterilerinin altınlarını emanet alıp kar payı vereceğini söyleyen ve kaçan kuyumcular aranıyor. İddiaya göre, Hürriyet Mahallesi'nde kuyumculuk yapan İ.K. ve M.Y, müşterilerine sattıkları altınlara kar payı vereceğini taahhüt edip emanet almaya başladı. Müşterilerine altın kazandıracağını iddia eden kuyumcuların daha sonra döviz almaya gelen bazı müşterilerine de şu an ellerinde döviz olmadığını belirterek paralarını aldıkları iddia edildi. Bugün kuyumcu dükkanının kapalı olduğunu gören müşteriler, iş yeri önünde toplanmaya başladı.

2 Milyon Lira Emanete Yatıran Var

İhbar üzerine olay yerine polis sevk edildi. Polisin yönlendirmesiyle Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliğine giden 50 bin liradan 2 milyon liraya kadar dolandırıldıklarını öne süren müşteriler burada ifade verdi. Şu ana kadar 15 kişinin şikayette bulunduğu olayla ilgili başvuru sayısının artması bekleniyor. Polis, müşterileri kar payı vereceğini belirterek dolandırdığı iddia edilen kuyumcuları yakalamak için çalışma başlattı.