Bursa'da Tefecilik Operasyonu: 33 Şüpheli Yakalandı

Bursa'da Tefecilik Operasyonu: 33 Şüpheli Yakalandı
Bursa merkezli yapılan operasyonda tefecilik, yağma ve silah ticareti suçlarıyla 33 kişi polis tarafından yakalandı.

Bursa merkezli suç örgütünün faaliyetlerine yönelik olarak yapılan operasyonda, tefecilik, yağma ve silah ticareti gibi suçlardan aranan 33 zanlı polis tarafından gözaltına alındı. Operasyonun Yenişehir ilçesinde tefecilik mağduru olduğunu iddia eden 60 kişinin şikayeti üzerine başlatıldığı belirtildi.

Operasyon kapsamında, Bursa, Bilecik, İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı olarak düzenlenen baskınlarda, özel harekat polislerinin de katılımıyla 33 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, çekler, senetler, tapular ve yaklaşık 5 milyon lira değerinde ziynet eşyası ile nakit para ele geçirildi. Ayrıca 12 tabanca ve 3 ruhsatsız tüfek de bulundu.

bursada-tefecilik-operasyonu2.jpg

Operasyon sırasında dikkat çeken bir detay ise tefecilik faaliyetlerine dair telefon görüşmelerindeki diyaloglar oldu. Bir şüphelinin, mağduru telefonla arayarak para istemesi, karşısındaki kişinin sakin kalması üzerine, "Tefeciyim oğlum ben, domates, biber satmıyoruz." şeklinde cevap vermesi dikkat çekti.

Şüpheliler arasında yer alan bir kişinin ise Yenişehir'deki bir gece kulübünde konsomatris olarak çalıştığı ve kazandığı parayı tefecilere vererek işlettiği, karşılığında ise kar payı aldığı öğrenildi.

bursada-tefecilik-operasyonu3.jpg

Operasyon kapsamında İstanbul'da da harekete geçilerek, şüphelilerle bağlantılı 5 kişinin silah ticareti için gittikleri sırada yakalandığı belirtildi. Gözaltına alınan 33 şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.