Bursa'ya kar ne zaman yağacak?
Bugün, öğle saatlerinden itibaren ülkeyi etkisi altına alacak "çok soğuk hava", Marmara ve Ege Bölgesi'nde gece, hava sıcaklıklarını sıfırın altında 10 dereceye kadar düşürecek, don olayları yaşanacak..
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelen çok soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek ülkede kar yağışı ve don bekleniyor.
Ülke genelinde etkili olacak bu meteorolojik şartlarla hava sıcaklıkları yarından itibaren batı bölgelerden başlayarak hafta sonuna kadar 8 ila 12 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşecek, gece ayazları yaşanacak.
Marmara ve Ege Bölgesinde de dondurucu soğuklar oluşacak ve gece sıcaklıkları sıfırın altında 10 dereceye kadar düşecek.
Yapılan son tahminlere göre, hafta içinde Bursa ve Balıkesir'de gece en düşük sıcaklığın, sıfırın altında 10, Çanakkale'de 5, Yalova'da 4 ve İstanbul'da 2 dereceye kadar inmesi bekleniyor.
İzmir'de ise gece en düşük sıcaklığın sıfırın altında 4, Manisa'da 6 ve Aydın'da ise 2 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor.
Marmara'da gündüz en yüksek hava sıcaklığının da 2 ila sıfırın altında 2 derece olacağı öngörülüyor.
Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi, don olayına karşı vatandaşları SMS ile uyarıyor. Cep telefonlarına gönderilen SMS'lerde, "Su sayaçlarını, soğuk hava şartlarından olumsuz etkilenmemesi için lütfen cam yünü, talaş gibi izolasyon malzemeleriyle koruma altına alınız" deniliyor.
BURSA'YA KAR NE ZAMAN GELİYOR
CNNTürk'te konuşan Bünyamin Sürmeli'ye ise 'Yarın Bursa'ya kar geliyor mu?' sorusu soruldu. Sürmeli, yarın öğleden sonra kar görüleceğini ama salı ve çarşamba günleri daha şiddetli olacağını söyledi. Pazartesi akşamı karla karışık yağmur görüleceğini kaydeden Sürmeli şöyle konuştu:
MARMARA GÜNDÜZ 0 DERECENİN ALTINI GÖRECEK
Yarın öğleden sonra kar geliyor. Ama asıl Salı ve çarşamba biraz daha fazla kar geliyor. Sıkıntılı olan durum fırtına ve soğuk havası. Çarşambaya kadar gündüz 0 derecenin altın görülecek. Ki Marmara'dan bahsediyoruz. İç bölgeler de çok daha soğuk olacak.
EGE VE AKDENİZ İÇİN KRİTİK UYARI: TAM FIRTINA
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege ve Akdeniz Bölgelerinde tam fırtına beklendiğini duyurdu.
Ege Denizi için pazartesi günü fırtına uyarısı yapan Meteoroloji, yaptığı açıklamada "Pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/s) fırtına bekleniyor. Fırtına Ege'de perşembe günü etkisini kaybedecek" ifadelerini kullandı.
ÇARŞAMBA GÜNÜ KUVVETLİ FIRTINAYA DÖNÜŞECEK
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Batı Akdeniz'de pazartesi günü akşam saatlerinden sonra fırtına beklendiği belirtilerek "Pazartesi günü akşam saatlerinden sonra batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/s) fırtına bekleniyor. Fırtına Çarşamba günü öğle saatlerinde kuzeyli yönlerden 7 ila 9 kuvvetinde (70-90km/s) kuvvetli fırtınaya dönüşecek. Fırtına etkisini Perşembe günü öğle saatlerinde kaybedecek" denildi.