Çocuk Kütüphanesi’nde engeller kalkıyor

Çocuk Kütüphanesi’nde engeller kalkıyor
Bursa Nilüfer Belediyesi'nde Çocuk Kütüphanesi’nde işitme engelli öğrenciler için yeni bir proje hayata geçirildi.

İşitme engelli çocukların kitap okuma alışkanlığını artırmayı hedefleyen 'Engelleri kaldıralım, örnek olalım' projesi kapsamında Misi'de bulunan çocuk kütüphanesine gelen öğrenciler işaret dili ile kütüphane kullanımı hakkında bilgilendiriliyor.

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi işbirliği ile 2014-2015 eğitim öğretim yılı boyunca devam edecek olan proje kapsamında her hafta pazartesi günleri saat 10.00 ile 11.00 arasında Nilüfer Belediyesi Çocuk Kütüphanesi'ni ziyarete gelen işitme engelli öğrencilere işaret dili ile kütüphane tanıtılıyor ve aradıkları kitaplara nasıl ulaşacakları hakkında bilgi veriliyor. Eğitim öğretim yılı boyunca küçük gruplar halinde toplam 178 öğrenciye işaret dili ile çocuk kütüphanesinde bilgilendirme yapılması hedefleniyor. İşaret dili ile kütüphaneden nasıl yararlanacakları konusunda eğitim alan çocuklar daha sonra istedikleri zaman çocuk kütüphanesine gelerek meraklarını besleyecek, aradıkları bilgilere ulaşma imkanı bulabilecek.
İşitme engelli gençlerin okuma yazma alışkanlıklarını geliştirmeye yönelik 'Engelleri kaldıralım, örnek olalım' projesi kapsamında Nilüfer Belediyesi Çocuk Kütüphanesin de İşitme Engelli Öğrencilere kitap okuma alışkanlıklarını geliştirip sürdürmeleri için eğitimler veriliyor.

Eğitim öğretim yılı boyunca toplam 178 öğrencinin eğitim alacağı çocuk kütüphanesine, üye olan çocuklar tatil günlerinde de kitap okuma ilgilerini kütüphanelere gelerek sürdürebilme olanağına sahip olacaklar.