Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şampiyon takıma böyle bir stat yakışır"
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan stadın kapasitesinin 44 bin kişilik olduğu belirtildi.
Recep Tayyip Erdoğan: "Şampiyona böyle bir stat yakışır"
.jpg)
2011 Haziran ayında temeli atılan stadın açılışı görkemli bir törenle gerçekleşti. Recep Tayyip Erdoğan açılış sonrası yaptığı konuşmada "Bursaspor mevcut kadrosuyla bulunduğu sıraya layık değil.
.jpg)
Bu kadro Hamza hocayla birlikte farklı bir yere gelecektir. Bursaspor sıradan bir takım değil. Şampiyonluğu yaşamış bir kulüptür. Şampiyona böyle bir stat yakışırdı." ifadelerini kullandı.
.jpg)
Konuşmaların ardından açılış kurdelesinin kesilmesiyle başlayan havai fişek gösterisi ise hem stadyum içinde hem stadyum dışında renkli görüntülere sahne oldu.
Başlangıç vuruşunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın yaptığı maçta şöhretler karmasında Rüştü Reçber, Ömer Çatkıç, Ali Tandoğan, Alpay Özalan, Ogün Temizkanloğlu, Ömer Erdoğan, Hakan Ünsal, Soner Tolungüç, Tarık Daşgün, Celil Sağır, Tayfur Havuççu, Evren Turhan, Serhat Akın, Hami Mandıralı, Fatih Tekke, Ayhan Akman ve Ahmet Dursun gibi Türk futbolunun unutulmaz isimleri forma giydi.
Bursa Şöhretleri Karması´nda ise Nevzat Dinçbudak, Ersel Uzgur, Turan Şen, Erkan Özbey, Ümit Şengül, Tunahan Akdoğan, Cemal Vardar, Beyhan Çalışkan, Çetin Kahraman, Bahtiyar Yorulmaz, Okan Yılmaz, Yılmaz Türker, Erdinç Kayhan, Kadir Çattık, Erkan Öncel, Ahmet Suhpi Evke, Hüseyin Hürsoy, Ali Aköz, Vedat Vatansever, Fettah Can ve Mümin Kaşmer yer aldı.
Yeşil krampon giydiği gözlenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, her iki takımın oyuncularıyla tek tek tokalaştı.
Bu arada oldukça çekişmeli geçen karşılaşma Bursaspor’un şampiyon kadrosunda da yer alan Ali Tandoğan’ın attığı tek golle, Türkiye şöhretler karmasının 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.