Elektriğin zirvesi Bursa'da toplandı
Özge Comba Alkış
Türkiye’deki 21 Elektrik Dağıtım Şirketi üst düzey yöneticileri ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB), EPDK, TEDAŞ ve TEİAŞ yöneticileri de zirveye katıldı. Zirve Türkiye'de ilk olma özelliğini de taşıyor.
Zirvede rekabetin arttığı elektrik sektöründe tüketici odaklı hizmetin önemine vurgu yapıldı ve dağıtım hizmeti gözüyle müşteri memnuniyetini artırmanın yöntemleri değerlendirildi.
Tüketici Sorunlarına Çözüm Arandı
Dağıtıcı şirketlerinin yöneticileri, EPDK ve TEDAŞ yöneticilerine sorduğu sorularla hem kendi sorunlarını dile getirdi hem de tüketiici sorunlarına çözüm aradı. Kayıp kaçak durumunun da gündeme getirildiği toplantda, şirket yöneticileri bu konuyla ilgili görüşlerini ve çözüm önerilerini aktardı.

haberinadresi.com'a konuşan UEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Yusuf Ziya Yüce, Türkiye'de elektrik sektöründeki ilk iletişim zirvesini düzenlediklerini belirtti. Yüce," elektirik konusunda daha faydalı iletişimi nasıl sağlayabiliriz bunu konuştuk. Tek bir amaç var o da iletişimi daha fazla hale getirmek". dedi
Enerji Bakanalığı, EPDK ve elektrik dağıtıcıları arasındaki iletişim sorununu gidermek istediklerini belirten Yüce, sonuç olarak da müşterilerle olan iletişimin ön plana çıktığını kaydetti.
Sonuç Bildirgesi Kamuoyuyla Paylaşılacak
Bursa'da gerçekleştirilen elektirik zirvesi sonrasında bir sonuç bildirgesi yayınlanacak. Bildirge, ilgili bakanlıklarla, EPDK'yla ve halkla paylaşılacak. Zirvenin devamının geleceğini beliirten Yüce, seneye başka bir dağıtım bölgesinde toplantı düzenleyeceklerini ve bu tip organizasyonları sürekli hale getirerek kurumlar arasında iletişim sorununu en aza indirmeyi hedeflediklerini belirtti.
