Gazeteciye Silahlı Saldırı Sanıkları Ağır Ceza Mahkemesinde Yargılanacak

Gazeteciye Silahlı Saldırı Sanıkları Ağır Ceza Mahkemesinde Yargılanacak

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, bir gazeteciye aracında gerçekleştirilen silahlı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma sona erdi. Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi, saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen 2 sanığın ağır ceza mahkemesinde yargılanmasına karar verdi.

Olayın Detayları

13 Kasım 2023 tarihinde Cumhuriyet Mahallesi'nde yerel bir internet haber sitesinin genel yayın yönetmeni olan Yaman Kaya'nın aracına silahlı saldırı düzenlendi. Kaya, aracının camının patladığını ve kaldırımda 2 kişiyi gördüğünü ifade etti. Saldırı sonrası kamera kayıtlarında, sanıklardan birinin olay yerinde dolaştığı ve diğerinin ise araçla kaçtığı belirlendi.

Sanıkların İddiaları

Sanıklardan Sedat M., Kaya'yı tanımadığını ve suçlamaları reddettiğini belirtirken, Zülküf B. ise aracın ailelerine ait olduğunu ve Kaya ile herhangi bir husumetinin olmadığını ifade etti.

Mahkeme Kararı

Sanıkların "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıkların yargılanmasına mayıs ayında başlayacak.