Kadim Mekanlar Akademisi Bursa Ulu Cami Gezisiyle Faaliyetlerine Başladı

Kadim Mekanlar Akademisi Bursa Ulu Cami Gezisiyle Faaliyetlerine Başladı
Öğretmen Akademileri kapsamında Bursa'da kurulan Kadim Mekanlar Akademisi'nin ilk etkinliğinde, öğretmenler Ulu Cami'yi ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanlığının 2023-2024 eğitim öğretim yılında hayata geçirdiği vizyon projelerinden biri olan Öğretmen Akademileri, Bursa'da da Kadim Mekanlar Akademisi ile başladı. Akademi, kentin tarihi ve kültürel mekanlarını keşfetmeyi amaçlayan etkinliklerle öğretmenlerin kişisel, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlıyor.

Kadim Mekanlar Akademisi'nin ilk etkinliği, yaklaşık 50 öğretmenin katılımıyla gerçekleşti. Program kapsamında, Ulu Cami, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi ile Orhan Külliyesi gezildi. Etkinlik, Bursa Büyükşehir Belediyesi kokartlı turist rehberi Faruk Kurt'un rehberliğinde gerçekleşti.

bursa-kadim-mekanlar-akademisi2.jpg

Akademi Koordinatörlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Öğretmen Akademileri ile Anadolu'nun binlerce yıllık medeniyetinin mirasını günümüze taşıyacak nesillerin yetişmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Kadim Mekanlar Akademisi olarak öğretmenlerimizin kültürel ve sosyal yönden gelişimine katkı sağlayacak etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz." denildi.