Karacabey'de Polis Hırsızlık Ve Dolandırıcılıkla Mücadelede Vatandaşları Bilgilendiriyor

Karacabey'de Polis Hırsızlık Ve Dolandırıcılıkla Mücadelede Vatandaşları Bilgilendiriyor

Karacabey'de, polis ekipleri tarafından hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı önlemler alınması amacıyla vatandaşlara yönelik bilgilendirme çalışmaları devam ediyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların huzur ve güvenliği için emniyet mensuplarının 24 saat görevde olduğu vurgulanarak, suçların önlenmesinde vatandaşların da aktif rol alması gerektiği belirtildi.

Broşürlerle Bilinçlendirme

Cuma namazı sonrasında gerçekleşen bilgilendirme etkinliğinde, polis ekipleri vatandaşlara özel olarak hazırlanan broşürleri dağıtarak, hırsızlık ve dolandırıcılıkla mücadelede alınması gereken tedbirleri anlattı. Açıklamada, "112 İhbar Hattı'na gelen ihbarların önemli olduğu" vurgulanarak, suç oranlarını azaltmak için polis ve vatandaş işbirliğinin önemine dikkat çekildi.

Broşürde Neler Var?

Broşürlerde, sahte para tanıma yöntemleri, yankesicilik, kapkaç ve dolandırıcılık olaylarına karşı alınabilecek tedbirler, iş yerinden hırsızlık önlemleri ve evden hırsızlıkla mücadele konularında detaylı bilgiler yer aldı. Emniyet güçleri, bu tür bilgilendirme faaliyetlerinin suçların önlenmesinde etkili bir yol olduğunu belirterek, vatandaşlarla işbirliği içinde yaşanan olayların azaltılmasına katkı sağlamayı hedefliyor.