Osmangazi Belediyesi Tehlikeli Metruk Binaları Yıkıyor

Osmangazi Belediyesi Tehlikeli Metruk Binaları Yıkıyor
Belediyenin resmi açıklamasına göre, insanların can ve mal güvenliğini tehdit eden, çevre kirliliğine yol açan ve kent estetiğine uygun olmayan metruk yapılar, hızla yıkılarak çirkin görüntülerin önüne geçiliyor.

Mahalleler Güvenli Hale Geliyor

Osmangazi Belediyesi'nin açıklamasında, yapılan yıkımların mahallelerin daha güvenli hale gelmesine katkı sağladığı vurgulanarak, "Vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye düşüren yapılar, Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından tespit edilip, hukuki ve idari süreçlerin tamamlanmasının ardından hemen işleme alınıyor. Belediye ekipleri, son olarak Küplüpınar Mahallesi 6. Döner Sokak'ta bulunan ve risk oluşturan metruk bir binanın yıkımını gerçekleştirdi. Yıkımın ardından ortaya çıkan molozlar, belediye ekipleri tarafından kamyonlara yüklenerek yıkım alanı temizlendi."

Çevre Dostu Yaklaşım: Kentsel Estetik ve Temiz Çevre Hedefleniyor

Osmangazi Belediyesi'nin bu adımlarıyla, çevre dostu bir yaklaşım benimsendiği ve kentsel estetiğin korunarak temiz bir çevre hedeflendiği belirtiliyor. Yapılan açıklamada, "Metruk binaların yıkılmasıyla, çevre kirliliğinin önüne geçilirken, aynı zamanda mahallelerimizin güvenliği artıyor. Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz." denildi.