Suriyeli genç Bursa'da hayata tutundu!

Suriyeli genç Bursa'da hayata tutundu!

Suriye’nin Halep şehrinde teyzesiyle pazara giderken düşen bomba nedeniyle bir ayağı kopan Muhammed Nihrebi, (17) Bursa’ya bağlı Gürsu Belediyesi’nin hediye ettiği protez bacakla yeniden ayağa kalktı. Gürsu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sosyal Yardım Hizmetleri Birimi tarafından temin edilen protez bacağıyla artık yürüyebilen savaş mağduru Suriyeli Muhammed Nihrebi son derece mutlu. Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ile birlikte engelli parkında yeni takılan protez bacağıyla yürüyen gencin mutluluğu gözlerinden okundu.
Yeniden yürüyebilmenin sevincini kelimelerle ifade edemeyen Suriyeli genç, kendisine büyük mutluluğu yaşatan herkese çok teşekkür etti. Nihrebi, "Yeniden yürüyebilmek çok güzel bir duygu. Protez bacağıma kavuşmama vesile olan herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Başkan Mustafa Işık da, "Muhammed ve onun gibi Suriye’de yaşanan insanlık dramıyla hayatları değişen insanların acıları hepimizin yüreğini dağlamakta. Suriye’de teyzesiyle pazara giderken üzerlerine düşen bomba sonucu bacağını kaybeden Muhammed’in teyzesi hayatını kaybetmiş. 5 kardeş olan ve Gürsu’da yaşayan Muhammed ve ailesi gibi mağdur olan bu insanlara hepimiz gücümüz ölçüsünde destek olmakla yükümlüyüz" dedi.
Egeli Medikal Genel Müdürü Yavuz ise "Muhammet’i mutlu görmek bizi sevindirdi. Protez bacağıyla artık rahatça yürüyebilecek" ifadelerini kaydetti.