100 Gün Suyun Altında Kaldı 20 Yaş Gençleşti

100 Gün Suyun Altında Kaldı 20 Yaş Gençleşti
Amerikalı bilim adamı Dr. Joseph Dituri, yaptığı çığır açan deneyin sonuçlarını açıkladı. Dr. Dituri, 100 gün boyunca su altında 9 metrekarelik bir alanda yaşadıktan sonra vücut yaşının 22 yaş gençleştiğini duyurdu.

ABD Donanması'ndan emekli bilim insanı Dr. Joseph Dituri, dikkat çeken bir deneyin sonuçlarını paylaştı. Dr. Dituri, geçen yıl 100 gün boyunca suyun altında yaşadıktan sonra vücut yaşının 22 yıl gençleştiğini açıkladı. Bu deney, 9 metrekarelik bir alanda gerçekleştirildi ve Dr. Dituri bu süreçte Guiness Dünya Rekoru'nu kırdı.

Bilim insanı Dr. Dituri'nin amacından biri, 100 gün boyunca su altında yaşayan bir insanın basınç altında vücudunda ne gibi değişiklikler olacağını araştırmaktı. Dr. Dituri, 2023 yılının Mart ayında suya girdi ve haziran ayında çıktı. Deney süresince, tıbbi uzmanlar ve psikologlar tarafından sürekli olarak izlendi.

Denizin derinliklerinde geçirdiği 100 gün boyunca boş durmayan Dr. Dituri, su altındayken dahi öğrencilerine ders vermeye devam etti. Bu süreçte, tek hücreli bir organizma keşfetti. Bilim insanı, bu organizmanın yepyeni bir tür olduğunu belirterek, "İnsanoğlu buraya binlerce kez dald. Bu organizma ise hep buradaydı. Sadece biz bakmadık." dedi.

Geçen yıl haziran ayında yeniden yüzeye çıkan bilim adamı, kromozomlar üzerinde bulunan ve genellikle yaşam süresinin uzatılmasıyla bağlantılı yapılar olan daha uzun telomerler de dahil olmak üzere sağlık üzerinde olumlu etkileri olduğunu iddia etti.

20-yas2.jpg

Dr. Dituri, "Şu anda 56 yaşındayım. Biyolojik yaşım 44'tü. Sudan çıktığımda ise bedensel yaşım 34'e düşmüştü. Yani kendi yaşımdan 22 yaş daha genç bir duruma geldim." şeklinde konuştu.

Psikologlar, uzay yolculuğu hakkında, "Bu izole edici, kapalı ve aşırı bir ortam. Ve insanlar olarak, gezegenimizi genişleteceksek, gezegenler arası yolculuk yapacaksak bu ortamda nasıl yaşayacağımızı gerçekten anlamamız gerekiyor." şeklinde ifadeler kullandı.

Dr. Dituri, geçtiğimiz haziran ayında sualtı görevinden çıktığında, kan testlerinin vücudundaki tüm iltihap belirteçlerinde yüzde 50 azalma olduğunu da belirtti.

73 günlük eski rekoru geçerek su altında en fazla gün geçirme dalında Guinness Dünya Rekoru sahibi oldu.