"100 yıldır böylesi olmadı"

"100 yıldır böylesi olmadı"

Ankara'da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden  Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov için Rusya Dışişleri Bakanlığında  tören düzenlendi. 
Dışişleri Bakanlığı ana binasındaki törene, Rusya Devlet Başkanı  Vladimir Putin, Başbakan Dmitriy Medvedev, Federasyon Konseyi Başkanı Valentina  Matviyenko, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bakanlık çalışanları, siyasi parti  liderleri ile Karlov'un ailesi ve yakınları katıldı. 
Karlov'un ailesini bir an yalız bırakmayan Putin, Karlov'un naaşının bulunduğu tabuta çiçek bırakarak, taziyelerini iletti. Putin'in yüzünden ne kadar üzgün olduğu görülüyorddu.
Törende konuşma yapan Lavrov ise Karlov'a "kahraman" ünvanı  verildiğini belirterek, heykelinin dikilmesi için teklifte bulunduklarını ifade  etti. Lavrov Dışişleri Bakanlığı'nı kastederek "Burada 100 yıldır böyle bir tören olmadı" dedi.
Karlov'un naaşı, Dışişleri Bakanlığının ardından dini tören için  Kurtarıcı İsa Katedrali'ne götürüldü. Karlov düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.