47 Milyon Yıl Önce Yaşamış Dev Yılan Fosili Bulundu

47 Milyon Yıl Önce Yaşamış Dev Yılan Fosili Bulundu
Gujarat eyaletindeki bir madende, yaklaşık 47 milyon yıl önce yaşamış olduğu tahmin edilen devasa bir yılanın fosili keşfedildi.

Hindistan'ın batısındaki Gujarat eyaletinde, linyit kömürü madeninde yapılan bir keşif, yaklaşık 47 milyon yıl önce yaşamış devasa bir yılan türüne ait fosilleri gün yüzüne çıkardı.

Madende bulunan 27 omurdan oluşan fosiller, bilim insanları tarafından Hint mitolojisindeki "yılan kral" atıflı "Vasuki indicus" olarak tanımlanan ve 11 ila 15 metre uzunluğunda olduğu tahmin edilen dev yılanın kalıntılarına ait olduğunu gösterdi.

Araştırmacılar, sıcak iklim koşullarının hâkim olduğu ve 47 milyon yıl önce Hindistan'da bulunan yılanın büyük bir pitona benzediğini, ancak zehirli olmadığını belirtti. Ağırlığının 1 tonu bulabileceği tahmin edilen yılanın, yavaş hareket ederek avlarını pusuya düşürdüğü düşünülüyor.

Keşfedilen fosillerin etrafında bulunan diğer hayvan kalıntıları, "Vasuki indicus"un bataklık bölgelerde yaşadığını ve yayın balığı, kaplumbağa, timsah ve ilkel balina gibi hayvanları avlamış olabileceğini gösteriyor.

Bugün yaşayan en büyük yılan olarak bilinen Asya'nın ağsı pitonu, 10 metre uzunluğunda.