ABD-İsrail Arasındaki Refah Görüşmeleri Bir Kez Daha Ertelendi

ABD-İsrail Arasındaki Refah Görüşmeleri Bir Kez Daha Ertelendi
ABD ve İsrail heyetleri arasında beklenen Refah görüşmeleri, devam eden ateşkes müzakereleri nedeniyle bir kez daha ertelendi.

Beyaz Saray, ABD ile İsrail heyetleri arasında bu hafta Washington'da yapılması planlanan Refah görüşmelerinin, devam eden ateşkes müzakereleri sebebiyle bir kez daha ertelendiğini duyurdu.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, yaptığı basın açıklamasında Gazze'deki son durumu ve Refah'la ilgili beklenen ABD-İsrail görüşmelerini değerlendirdi. Ancak önceki hafta İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun gelişi ertelenen İsrail heyetinin, bu hafta da Washington'a gelemeyeceğini açıkladı.

Kirby, "Yönetimimiz, rehinelerin serbest bırakılmasını ve acil ateşkes ilan edilmesini mümkün kılacak bir anlaşmaya varılabilmesi için her şeyi yapıyor, şu an daha büyük bir önceliğimiz yok." şeklinde konuştu.

İsrail'in, ABD'nin BMGK'de Gazze'de ateşkes talebiyle kabul edilen karar tasarısının oylamasında "çekimser" oy kullanması sonrası, Refah operasyonu için Washington'a gidecek heyetin ziyaretini iptal etmesi gündemdeydi.