Cape Town Açıklarında Balıkçı Teknesi Battı: 9 Kişi Kurtarıldı, 11 Kişi Kayıp

Cape Town Açıklarında Balıkçı Teknesi Battı: 9 Kişi Kurtarıldı, 11 Kişi Kayıp
Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Cape Town şehri açıklarında, Hout Körfezi'nden 30 deniz mili mesafede batan bir balıkçı teknesinde bulunan 20 mürettebattan 9'u kurtarıldı, kayıp olan 11 kişinin bulunması için arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Cape Town şehri açıklarında bir balıkçı teknesi battı. Olayda 9 kişi kurtarılırken, kayıp olan 11 kişinin bulunması için yoğun arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Güney Afrika Cumhuriyeti Ulusal Deniz Kurtarma Enstitüsü (NSRI) tarafından yapılan açıklamada, Hout Körfezi'nden 30 deniz mili açıkta içinde 20 mürettebat bulunan bir balıkçı teknesinin battığı belirtildi. Tekne kazasının hemen ardından yakınlardaki 5 balıkçı teknesi olay yerine gelerek yardım da bulundu.

NSRI, filika salıyla tekneyi terk eden 9 mürettebatın sağ olarak kurtarıldığını duyurdu. Ancak kayıp olduğu değerlendirilen 11 kişi için hem havadan hem de denizde geniş çaplı bir arama kurtarma operasyonu başlatıldı. Arama çalışmalarında deniz ve hava araçları kullanılarak bölgede detaylı tarama yapılıyor.