Doğal Gaz Çalışmaları Sırasında Osmanlı Dönemine Ait Mezar Bulundu

Doğal Gaz Çalışmaları Sırasında Osmanlı Dönemine Ait Mezar Bulundu
Yunanistan'ın Karaferye (Veria) kentinde, doğal gaz boru hattı döşeme çalışmaları sırasında Osmanlı dönemine ait bir mezarın keşfedildiği bildirildi.

Yunanistan'ın Karaferye kent merkezinde, doğal gaz boru hattı döşeme çalışmaları sırasında sıra dışı bir keşif yapıldı. Medrese Camisi yakınlarında gerçekleştirilen kazıda, Osmanlı dönemine ait bir mezarın bulunduğu ortaya çıktı.

Ülke basınında yer alan haberlere göre arkeologlar bulunan mezarın, cami civarında yer alan diğer arkeolojik kalıntılarla uyumlu olduğunu belirtti. Bu durum, mezara ait olduğu düşünülen dönemi Osmanlı İmparatorluğu'na kadar götürüyor.

17. yüzyıl gezgini Evliya Çelebi'nin notlarında, söz konusu caminin çevresinde Müslüman mezarlıklarının varlığına dair bilgiler bulunuyor. Bu keşif, bölgedeki tarihî dokunun derinliklerine yapılan bir yolculuk olarak da değerlendirilebilir.

Yunanistan'ın Selanik yakınlarındaki Halkidiki iline bağlı Gargara (Simandra) köyünde geçtiğimiz yıllarda yapılan inşaat kazılarında da Osmanlı dönemine ait bir mezarlık keşfedilmişti.