Dünya Devleri Küresel İstikrarsızlığı Görüşmek İçin Bir Araya Geldi

Dünya Devleri Küresel İstikrarsızlığı Görüşmek İçin Bir Araya Geldi
G7 ülkelerinin Ulaştırma Bakanları, artan küresel istikrarsızlık karşısında harekete geçme sözü verdi.

ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, Kanada ve Japonya'dan oluşan G7 ülkeleri, dünya genelinde artan istikrarsızlığa dikkat çekerek, tedarik zincirlerinin ve ulaşım kanallarının güvenliğini sağlama taahhüdünde bulundu.

G7 Ulaştırma Bakanları, bu yılki toplantılarını G7 Dönem Başkanı İtalya'nın ev sahipliğinde 11-13 Nisan tarihlerinde Milano'da gerçekleştirdi.

Toplantının ardından yayınlanan ortak bildiride, "Hareketliliğin Geleceği: Artan Küresel İstikrarsızlık Karşısında Bağlantısallığın Garanti Edilmesi" başlığı altında, G7 bakanlarının erişilebilir, sürdürülebilir, dayanıklı, verimli, kapsayıcı ve adil ulaşım sistemlerinin önemini vurguladığı ve tedarik zincirlerinin ve ulaşım kanallarının güvenliğini sağlama hedefini teyit ettiği belirtildi.

Bildiride, toplantının çoklu kriz ortamında gerçekleştiği ve Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısı ile Yemen'deki Husilerin ticari gemilere saldırılarının yaşam maliyetlerine dair endişeleri artırdığı vurgulandı.

G7 Ulaştırma Bakanları, "Bu krizlerin yakınlaşması, ulaştırma sistemlerinin dayanıklılığını, şoklara karşı direncini ve uyarlanabilirliğini desteklemeye yönelik çalışmalarımızın önemini vurgulamaktadır. Bağlantısallık, modern toplumlarımızın temel bir ihtiyacı ve serbest piyasaya dayalı demokrasilerin temel ilkelerinden biridir." ifadelerine yer verdi.