FIFA genel kurulunda Filistin protestosu

FIFA genel kurulunda Filistin protestosu

FIFA Başkanı Sepp Blatter, önceki gün patlak veren yolsuzluk skandalına rağmen, delegelerden kendisine güvenoyu vermelerini istedi. İsrail'in üyeliğinin iptalini talep eden Filistinli göstericiler ise Başkan Sepp Blatter'in konuşmasına müdahale ederek “kırmızı kart” gösterdi.

FIFA delegeleri başkanlık seçimin yapılacağı 65'inci olağan kongre için bugün İsviçre'nin Zürih şehrinde toplandı.

Kongrede konuşan Başkan Sepp Blatter, FIFA'nın yolsuzluk, şike, ırkçılık ve ayrımcılıkla mücadeleye devam ettiğini vurguladı.

Futbolun sorunlarını çözmeyi vaat eden Blatter, "Bugün sizlere birlik ve takım ruhu için birlikte yürüme çağrısı yapıyorum" dedi.

79 yaşındaki Sepp Blatter, 17 yıldır sürdürdüğü başkanlığın devamı için 209 delegenin desteğini istedi. Blatter, Ürdün Prensi Ali bin el Hüseyin ile bugün yarışacak.

Bu arada, yolsuzluk ve rüşvet soruşturması gölgesinde başkanlık seçimine giden FIFA'ya Filistinli göstericilerden sürpriz bir protesto geldi.

Filistin taraftarları, İsviçre'nin Zürih kentindeki kongre salonunu basıp, FIFA'ya kırmızı kart gösterdi.

Göstericiler Başkan Sepp Blatter'in konuşmasını da yarıda keserken, fiziksel bir müdahalede bulunmadılar. Göstericiler, "Bağımsız futbol, bağımsız Filistin" sloganı attı.

Salon dışında da 50'ye yakın Filistin taraftarı sabah saatlerinde FIFA'yı protesto etti.