Filistinli Mülteci ABD'deki Üniversite Öğrencilerine Teşekkür Etti

Filistinli Mülteci ABD'deki Üniversite Öğrencilerine Teşekkür Etti
Refah'a sığınan 43 yaşındaki Ebu Yusuf Hamed, yaşadıkları çadırların üzerine yazdığı mesajlarla ABD'deki üniversite öğrencilerine teşekkür etti.

Filistinli Ebu Yusuf Hamed, Gazze'nin güneyindeki Refah'a sığınan bir Filistinli olarak, ABD'deki üniversite öğrencilerine duyduğu minneti çadırların üzerine yazdığı mesajlarla ifade etti.

Hamed, ABD'deki Columbia Üniversitesi başta olmak üzere birçok üniversitenin Gazze'ye destek gösterilerine sessiz kalmadı. Çadırların üzerine sprey boya ile yazdığı "Gazze ile dayanışma içinde olan öğrencilere teşekkür ediyoruz. Mesaj ulaştı", "Teşekkürler ABD üniversiteleri" ve "Teşekkürler Columbia öğrencileri" mesajlarıyla, desteklerini dile getirdi.

Hamed, dünya ülkelerinden ABD'deki öğrencileri örnek almalarını isteyerek, Gazze'ye destek olan herkese teşekkür etti.

ABD Üniversitelerindeki Filistin Destekçileri

Columbia Üniversitesi'nde başlayan ve diğer üniversitelere yayılan Filistin destek gösterileri, Gazze'deki soykırımı ve Filistin işgalini protesto etmek amacıyla gerçekleşti. Ancak polis müdahalesiyle birçok öğrenci gözaltına alındı ve okuldan uzaklaştırma cezası aldı.

Columbia'nın yanı sıra NYU, Yale, MIT, Tufts, The New School ve Kuzey Carolina Üniversitesi gibi ABD'nin önde gelen üniversitelerinde de benzer gösteriler düzenlendi. Ancak İsrail yanlısı gruplar, öğrenci eylemlerini "Yahudi düşmanlığı" olarak nitelendirerek protestoların dağıtılması çağrısında bulundu.