Gazze'de Havadan Atılan Yardım Paketleri 18 Kişinin Hayatını Kaybetmesine Neden Oldu

Gazze'de Havadan Atılan Yardım Paketleri 18 Kişinin Hayatını Kaybetmesine Neden Oldu
Gazze Şeridi'nde yaşanan trajik bir olayda, uçaklardan atılan yardım paketlerinin yanlış noktalara indirilmesi sonucu 18 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Gazze Şeridi'ne havadan atılan yardım paketlerinin yanlış noktalara indirilmesi sonucunda 18 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi. Hamas'a bağlı Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre, uçaklardan denize düşen yardımları almak isteyen Filistinliler arasında yaşanan izdihamda 12 kişi boğularak, 6 kişi ise izdiham sonucu yaşamını yitirdi.

Açıklamada, uçaklarla indirilen yardımların denize, işgal altındaki Filistin topraklarına ve tehlikeli bölgelere düştüğü belirtilerek, bu durumun yardımlara ulaşmak isteyen Filistinlilerin hayatını tehlikeye attığı vurgulandı.

yardim-paketleri-can-aldi2.jpg

Gazze'ye havadan yardım gönderen tüm ülkelerin daha önce uyarıldığı ancak benzer durumların tekrarlandığı ifade edildi. Açıklamada, yanlış ve faydasız havadan yardım operasyonlarına son verilmesi çağrısı yapılırken, acil gıda kıtlığı ve açlık çeken Filistin halkına insani yardımın kara geçişlerinin derhal ve hızla açılması talep edildi.

İsrail'in uluslararası kınama ve karar tasarılarını hiçe sayarak sınır kapılarını kapalı tutması, sivilleri zorla aç bırakarak öldürmesi, haksız abluka, soykırım ve etnik temizlik suçlarını işlemeye devam etmesi en güçlü şekilde kınandı.

Açıklamada, ABD yönetiminin İsrail'in Gazze Şeridi'nde uyguladığı abluka ve zorla aç bırakma politikasından sorumlu olduğunun altı çizilerek, uluslararası kuruluşların görevlerini yerine getirmesi ve dünya ülkelerinin "işgalcilerin" işlediği soykırım suçunu kınama ve durdurma çağrısı yapıldı.