İbrahim Reisi İçin Cenaze Töreni: Tebriz'de İzdiham Yaşanıyor

Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve ekibindeki 9 kişi için Tebriz'de düzenlenen cenaze töreninde izdiham yaşandı. On binlerce kişi dua ve ağıtlarla Reisi'ye veda etti.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki 9 kişilik heyetin bir helikopter kazasında yaşamını yitirmesi üzerine, Tebriz'deki Şüheda Meydanı'nda düzenlenen cenaze töreninde izdiham yaşandı. Doğu Azerbaycan'da gerçekleşen kaza sonrasında, binlerce yurttaş son görevlerini yerine getirmek için meydana akın etti.

19 Mayıs'ta, Türkiye saatiyle öğleden sonra 4 civarında meydana gelen kaza, Azerbaycan sınırı yakınlarında bir baraj açılış töreni dönüşü sırasında yaşandı. Akıncı İHA'nın saat 02.36'da yerini belirlediği helikopterin, olumsuz hava koşulları nedeniyle düştüğü anlaşıldı. İran Kızılayı'nın 15 saat süren yoğun çalışmaları sonucunda enkaza ulaşıldı.

reisinin-cenaze-toreni2.jpg

Kazada, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Tebriz Valisi Malik Rahmeti, İran lideri Hamaney'in Tebriz Temsilcisi Muhammed Ali Al-i Haşim ve Devrim Muhafızları'ndan iki üst düzey askeri yetkili de hayatını kaybetti.

Cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Reisi'nin tabutuna son kez dokunmak isteyen on binlerce insan, Şüheda Meydanı'nı doldurdu. Meydanda dualar ve ağıtlar eşliğinde İran Cumhurbaşkanı için vatandaşlar son görevlerini yerine getiriyor.