İran Ordusu İsrail'e Yanıt Verdi

İran Ordusu İsrail'e Yanıt Verdi
İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'in Şam'daki İran konsolosluk binasına gerçekleştirdiği hava saldırısında hayatını kaybeden 2'si general rütbesindeki 7 İranlı askerin ardından "pişman edici" bir yanıt vereceklerini belirtti.

Devrim Muhafızları Ordusu'nun yaptığı yazılı açıklamada, "Siyonist rejim ve destekçilerinin Şam'da gerçekleştirdikleri korkakça terör suçundan dolayı pişmanlık duyacakları bir şekilde cezalandırılması için ulusal talebi yerine getirmeye kararlı olduğumuzu taahhüt ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Yapılan açıklamada, "İran halkının suçlu Siyonist düşmanın pişman edici şekilde cezalandırılması yönündeki talebi, Allah'ın izniyle gerçekleşecektir" denildi.

Suriye'deki İran'ın Konsolosluk Binasına Saldırı

1 Nisan'da İsrail, Şam'daki İran Büyükelçiliği'ne ait konsolosluk binasına yönelik hava saldırısında İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi hayatını kaybetmişti.

İran, düzenlenen hava saldırısına hızlı bir şekilde misilleme yapacağını duyurmuş ve olaydan ABD'yi de sorumlu tutmuştu.

İran, Suriye'deki saldırının ardından 2 Nisan'da, ABD'nin İran'daki çıkarlarını temsil eden İsviçre'nin Tahran Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak ABD'ye bir mesaj ilettiğini açıklamıştı.

İran basınında yer alan iddialara göre, Tahran yönetimi İsviçre aracılığıyla ABD'ye, "İsrail hedeflerini vuracağına" dair bir bilgi vermişti.