İsrail, Ben Gurion Havalimanı'nda Uçuşları Yeniden Başlattı

İsrail, Ben Gurion Havalimanı'nda Uçuşları Yeniden Başlattı
İsrail, dün gece İran'dan gelen insansız hava araçları (İHA) saldırısı sonrasında kapatılan hava sahasını sivil uçuşlara yeniden açtı.

İsrail, İran kaynaklı insansız hava aracı (İHA) saldırısı sonrasında kapatılan hava sahasını tekrar sivil uçuşlara açtı.

Dün gece başlayan saldırılar nedeniyle 7 saat boyunca kapanan hava sahası, İsrailli yetkililerin açıklamasına göre sivil havacılık trafiğine yeniden açıldı. Bu kararın ardından Tel Aviv'deki Ben Gurion Uluslararası Havalimanı'nda uçuşlar da normale döndü.

Ancak Tahran ile Tel Aviv arasındaki gerilim sürerken birçok havayolu, rota olarak Kuzey Sina ve Türk hava sahasını tercih etmeye devam ediyor. "Flight Radar 24" internet sitesi, İsrail hava sahası üzerinden çok sayıda uçağın geçiş yaptığını doğruladı.

Tahran ve Tel Aviv Arasındaki Gerilim

İsrail, 1 Nisan'da İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısının ardından İran'la gerilimi artırmıştı. İran ise bu saldırıya misilleme yapacağını duyurmuş, dün gece ise İsrail'e yönelik kamikaze İHA, balistik ve seyir füzesi saldırısı başlatmıştı.

İran'ın açıklamalarına göre saldırılarda bazı askeri hedefler vuruldu. Ancak İsrail, çoğunlukla hava savunma sistemleri sayesinde saldırıları önlendiğini belirtti.