İsrail Destekçileriyle Filistin Destekçileri Aynı Odaya Kitlendi

İsrail Destekçileriyle Filistin Destekçileri Aynı Odaya Kitlendi
Sydney Üniversitesi, öğrenci değişim programı kapsamında düzenlenen Yurt Dışı Fuarı etkinliğinde, İsrail'den gelen Tel Aviv Üniversitesi temsilcileri ile Filistin destekçisi eylemciler arasında gerilim yaşandı.

Sydney Üniversitesi öğrenci değişim programı kapsamında düzenlenen Yurt Dışı Fuarı etkinliğinde, İsrail'den gelen Tel Aviv Üniversitesi temsilcileri ile Filistin destekçisi eylemciler arasında gerilim yaşandı.

Tel Aviv Üniversitesi'nden gelen İsrailli temsilcilerle, Filistin destekçisi öğrenci grupları arasında yaşanan gerginlik, toplantı salonunda tırmandı. Filistin destekçileri, diğer ülkelerden temsilcilerin de bulunduğu ortamda İsrailli temsilcileri protesto etmek için içeri girdi ve onların dışarı çıkarılmasını talep etti.

Olayın büyümesi üzerine Sydney Üniversitesi yetkilileri, gerginliği kontrol altına almak için eylemcileri toplantı odasında kilitleyerek güvenlik önlemleri aldı.

Protestocular İsrail'i Boykot Çağrısı Yaptı

Eylemciler, sosyal medyada paylaştıkları videolarda İsrail'i soykırımla suçlayarak ürünlerinin boykot edilmesini talep ettiler. Sydney Üniversitesi'nin "soykırımı desteklediğini" iddia eden sloganlar atarak tepkilerini dile getirdiler.

Almanya, Kanada, ABD ve Tayvan'dan gelen üniversite yetkilileri, Sydney Üniversitesi'nin tutumunu eleştirdiler ve gelecekteki etkinliklere katılmama kararı aldılar. Tel Aviv Üniversitesi ise olaylara ilişkin herhangi bir açıklama yapmayı reddetti.

Sydney Üniversitesi: "Özgür İfadeye Saygı Duymak Önemli"

Sydney Üniversitesi yetkilileri ise olaylar hakkında açıklama yaparak, "Kampüsümüzün aktivizm ve protestolar konusunda zengin bir geçmişi var. Tüm öğrencilerimiz ve personelimiz, kurallara uygun olarak kendilerini ifade etme özgürlüğüne sahip" ifadelerini kullandılar.