İsrail, Gazze'yi Hedef Alan Hava Saldırılarında Yüzlerce Can Kaybına Yol Açtı

İsrail, Gazze'yi Hedef Alan Hava Saldırılarında Yüzlerce Can Kaybına Yol Açtı

Filistin Devlet Televizyonu'nun aktardığına göre, İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki Cibaliya beldesine düzenlediği hava saldırılarında birçok evi hedef alarak sivillerin yaşamını yitirmesine neden oldu. Dün gerçekleşen benzer saldırılarda da çok sayıda kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi ise kaybolmuştu.

Sivil Halkın Sığındığı Evlere Yapılan Saldırılarda Ölü ve Yaralılar

WAFA'nın yerel kaynaklara dayandırdığı habere göre, İsrail ordusuna ait topçu birlikleri, Gazze kentinin çeşitli mahallelerinde evlerine ulaşmaya çalışan sivilleri hedef aldı. Bu saldırılar sonucunda birçok kişi hayatını kaybetti, birçok kişi ise enkaz altında kaldı. Gazze'nin Ez-Zeytun Mahallesi'nde yerinden edilmiş sivillerin sığındığı bir evin bombalanması sonucu çok sayıda kişi öldü, birçok kişi de yaralandı.

Filistin ve İsrail Arasındaki Gerilim

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim'de kapsamlı bir operasyon düzenlemişti. İsrail, bu operasyon sırasında önemli kayıplar yaşadığını açıklarken, Gazze'deki can kaybı 19 bine yaklaştı.

Hamas ve İsrail Arasındaki Esir Takası

Çatışmalara ara vermek amacıyla yapılan "insani ara"da karşılıklı serbest bırakılan esirlerin sayısı, taraflar arasındaki gerilimi hafifletmedi. İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam ederken, Gazze'de silah zoruyla abluka altında yaşayan 1,9 milyon Filistinli, temel ihtiyaçlardan yoksun bir şekilde mücadele etmeye devam ediyor.