İsrail Gazze'deki Okula Topçu Saldırısı Düzenledi

İsrail Gazze'deki Okula Topçu Saldırısı Düzenledi
Gazze'deki Sivil Savunma Birimi, İsrail ordusunun Nuseyrat Mülteci Kampı'ndaki bir okula topçu atışıyla düzenlediği saldırıda ölü ve yaralıların olduğunu bildirdi.

Nuseyrat Mülteci Kampı'nda bulunan bir okula topçu atışlarıyla düzenlenen saldırıda, sivil savunma ekiplerinin çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu yerinden edilmiş vatandaşların sığındığı yerde ölü ve yaralılar olduğu belirtildi.

Sivil savunma ekipleri, İsrail'in saldırıları sebebiyle ölü ve yaralılara ulaşamazken bölgedeki BM ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne acil yardım çağrıları yapıldı.

Enkaz altında kalan binlerce kişinin olduğu belirtilirken, sığınak olarak kullanılan okullar, hastaneler ve eğitim kurumları da İsrail'in hedefi haline gelmeye devam ediyor.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarında en az 14 bin 500'ü çocuk, 9 bin 560'ı kadın olmak üzere 33 bin 634 Filistinli yaşamını yitirdi, 76 bin 214 kişi ise yaralandı. Ancak bu rakamların artabileceği ve enkaz altında kalanların sayısının daha da fazla olabileceği endişesi sürüyor.