İsrail Güçleri 13 Yaşındaki Bir Çocuğu Öldürdü

İsrail Güçleri 13 Yaşındaki Bir Çocuğu Öldürdü
İşgal altındaki Batı Şeria'nın gergin bölgelerinden biri olan Cenin kentinde, İsrail güçlerinin düzenlediği son baskında bir çocuk hayatını kaybetti.

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde düzenlediği baskın sırasında, 13 yaşındaki bir Filistinli çocuğun yaşamını yitirdiği iki kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Olay, İsrail güçlerinin Cenin'e bağlı Kabatiye mahallesine düzenlediği sabah baskını sırasında gerçekleşti. Evlere zorla girilmesi ve keskin nişancıların konuşlandırılması sonucu Filistinliler ile İsrail askerleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. WAFA Filistin haber ajansının Cenin'deki Er-Razi Hastanesi Müdürü Fevvaz Hammad'a dayandırdığı bilgilere göre Mutesim Nebil Abu Abid isimli genç bu çatışmalarda hayatını kaybetti. Ayrıca biri ağır olmak üzere iki kişi daha yaralandı.

İsrail kuvvetlerinin bölgede yürüttüğü operasyonlar sırasında, üç evi hedef alarak içerisindekilerin eşyalarına zarar verdiği ve iki kişiyi gözaltına aldığı belirtildi.

Rapora edilen bilgilere göre İsrail güçleri Cenin dışında, Batı Şeria'nın diğer bölgelerinde de benzer baskınlar düzenledi. El Halil'in kuzeyindeki Beyt Ummer kasabası, Kalkilya ve Eriha'da da İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.