İsrail, İran'a Yaptırım Talebinde Bulundu

İsrail, İran'a Yaptırım Talebinde Bulundu
İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lior Haiat, İsrail'e yönelik saldırının ardından İran'a karşı yaptırım uygulanmasını istedi.

Haiat, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, İran'ın dünkü hava saldırısına ek olarak Irak'taki milisler, Yemen'deki Husiler ve Lübnan'daki Hizbullah tarafından da İsrail'e yönelik ek saldırılar yapıldığını açıkladı.

“İran’ın nükleer silaha sahip olmaması” gerektiğini savunan Haiat, “İran saldırganlığı için bedel ödemelidir.” dedi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lior Haiat, İran'ın Devrim Muhafızları Ordusu'nun "terör örgütü" olarak tanınması gerektiğini savunarak, İran'a yönelik füze alanı dahil olmak üzere "acı verici yaptırımlar uygulanmasını’’ istedi.

İran-İsrail Gerilimi

1 Nisan'da İsrail, Şam'daki İran konsolosluk binasına hava saldırısı düzenledi. Bu saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi hayatını kaybetti.

İsrail'in konsolosluk saldırısını İran, ülkesinin topraklarına yönelik bir saldırı olduğunu değerlendirerek misilleme yapacaklarını açıklamıştı. İsrail, İran'ın saldırılarına karşılık vereceğini duyurmuştu.

Dün İran, İsrail'e yüzlerce insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmış, bazı askeri hedeflerin vurulduğunu açıklamıştı.

İsrail, saldırıların çoğunun hava savunma sistemleri tarafından engellendiği ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini belirtmişti.