İsrail Ordusu Gazze'ye 31 Binden Fazla Hava Saldırısı Düzenlediğini Açıkladı

İsrail Ordusu Gazze'ye 31 Binden Fazla Hava Saldırısı Düzenlediğini Açıkladı

İsrail ordusu, hava saldırıları ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, 7 Ekim tarihinden beri Gazze'de 29 binden fazla hedefe hava saldırısı düzenlendiği bilgisi paylaşıldı. Lübnan'da ise 8 Ekim tarihinden beri 1000'den fazla noktanın hedef alındığı belirtildi.

Batı Şeria'da 30 Hava Saldırısı

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da sık sık gece baskınları düzenlediği ve 7 Ekim'den bu yana yaklaşık 30 hava saldırısı gerçekleştirdiği açıklandı. Açıklamada Suriye'ye de hava saldırılarının yapıldığı vurgulandı ancak bunların sayısı ile ilgili herhangi bir bilgi verilmedi. 31 binden fazla hava saldırısının 26 bininin savaş uçaklarıyla, geri kalanının ise helikopter ve silahlı insansız hava araçlarıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

İsrail, Gazze'yi Yaşanmaz Hale Getirdi

7 Ekim tarihinden beri Gazze'ye düzenlenen saldırılarda en az 12 bin 660 çocuk ve 8 bin 570 kadın olmak üzere toplamda 29 bin 92 Filistinli hayatını kaybetti, 69 bin 28 kişi de yaralandı. Gazze'deki sivil yapıların yüzde 70'inin yıkıldığı saldırılarda 66 bin tondan fazla bomba kullanıldı. İsrail saldırılarıyla harabeye dönen Gazze kentinde 650 bini geçkin ev kullanılamaz hale geldi, 1,9 milyon Filistin vatandaşı yerinden oldu. Yerinden edilen Filistinlilerin çoğu, derme çatma çadırlardan oluşan kamplarda hayat mücadelesi veriyor.