İsrail Ordusu, Hizbullah Sorumlularını Hedef Aldı

İsrail Ordusu, Hizbullah Sorumlularını Hedef Aldı
İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait birimlerin sorumlularından birinin öldürüldüğünü ileri sürdü.

İsrail ordusu, Lübnan sınırında gerilimi artıran bir operasyonla Hizbullah'a yönelik bir darbe daha indirdi. Nebatiye vilayetinin Bint el-Cubeyl bölgesinde gerçekleşen operasyonda, Hizbullah'ın askeri kanadı Rıdvan Gücü'nün kıyı kesimindeki füze saldırılarının baş planlayıcısı Muhammed Hüseyin Mustafa Şahhuri'nin yanı sıra Mahmud İbrahim Fadlallah da hedef alındı.

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, Şahhuri'nin, Lübnan'dan İsrail'e yönelik gerçekleştirilen füze saldırılarının arkasındaki beyin olduğu ve saldırıların planlayıcısı olarak faaliyet gösterdiği belirtildi. Ayrıca operasyonda Fadlallah'ın da etkisiz hale getirildiği doğrulandı.

Hizbullah'dan Doğrulama Geldi

Hizbullah cephesinden yapılan açıklamada, Şahhuri ve Fadlallah'ın öldüğüne dair bilgilerin doğru olduğu teyit edildi. Bu operasyonla birlikte İsrail ordusu ile 8 Ekim 2023'ten bu yana devam eden sınır çatışmalarında öldürülen Hizbullah üyelerinin sayısı 276'ya ulaştı.

Ben-Gvir'den Destek: "Suikast Operasyonları Devam Etmeli"

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Hizbullah militanlarının etkisiz hale getirilmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, "İsrail ordusunun bu tür suikast operasyonlarının savaş sonrasında da devam etmesi gerektiğini" vurguladı.