İsrail Saldırılarında 5 Bin 826 Öğrenci Hayatını Kaybetti

İsrail Saldırılarında 5 Bin 826 Öğrenci Hayatını Kaybetti
7 Ekim 2023 tarihinden beri İsrail'in saldırıları sonucunda Gazze Şeridi'nde en az 5 bin 826 öğrencinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Filistin Eğitim ve Öğretim Bakanlığı, İsrail güçlerinin yaklaşık altı aydan beri abluka altındaki Gazze Şeridi ve işgal altındaki Batı Şeria'da sürdürdüğü saldırılar sonucunda ölen ve yaralanan öğrencilerle ilgili bilgi verdi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ederken, Filistinli yetkililerden gelen son verilere göre, 7 Ekim'den bu yana 5 bin 826 Filistinli öğrencinin hayatını kaybettiği, 9 bin 570 öğrencinin ise yaralandığı bildirildi. Batı Şeria'da ise bu sürede 55 öğrenci hayatını kaybederken, 329'u yaralandı ve 103'ü de gözaltına alındı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sırasında eğitim kurumları da hedef alındı. Filistinli yetkililerin verdiği bilgilere göre, bu süre zarfında 408 okul saldırıların hedefi oldu. Gazze'deki saldırılarda ise bugüne kadar 264 öğretmen ve eğitim çalışanı hayatını kaybetti, 960'ı da yaralandı.

gazze-olen-ogrenci-sayisi2.jpg

Filistinli yetkililerin açıklamalarına göre, 620 bin Filistinli öğrenci eğitimden mahrum bırakıldı.

Gazze Şeridi'nde devam eden saldırılarda, Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) bağlı 65 okul ve Filistin hükümetine bağlı 286 okul olmak üzere toplam 351 okulun hedef alındığı belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu zamana kadar Gazze Şeridi'ne yönelik düzenlediği saldırılarda büyük insan kayıpları yaşandı. Filistinli yetkililerin verdiği bilgilere göre, en az 14 bin 280'i çocuk, 9 bin 340'ı kadın olmak üzere toplam 32 bin 414 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırılarda ayrıca 74 bin 787 kişi de yaralandı.

Enkaz altında binlerce kişinin hayatını kaybettiği bildirilirken, sivil altyapıya yönelik saldırılar da devam ediyor.