İsrail Saldırısında Hayatını Kaybeden WCK Çalışanları Anısına Operasyonlar Yeniden Başlıyor

İsrail Saldırısında Hayatını Kaybeden WCK Çalışanları Anısına Operasyonlar Yeniden Başlıyor
Dünya Merkez Mutfağı (World Central Kitchen-WCK), İsrail ordusunun Gazze'deki saldırısında 7 çalışanını kaybetmesinin ardından operasyonlarına tekrar başlama kararı aldı.

Dünya Merkez Mutfağı (World Central Kitchen-WCK), İsrail ordusunun Gazze'de düzenlediği saldırıda 7 çalışanını kaybetmesinin ardından operasyonlarını tekrar başlatma kararı aldı. WCK Yönetim Kurulu Başkanı Erin Gore, yazılı bir açıklama yaparak, ölen çalışanlarının anısını yaşatmaya devam edeceklerini belirtti.

Gore, yaptığı açıklamada, Gazze'deki insani durumun kötü olduğuna dikkat çekerek, operasyonlarını "mümkün olduğunca çok sayıda insanı doyurmak için aynı enerji, onur ve odakla" yeniden başlatacaklarını ifade etti. Gıdanın evrensel bir hak olduğunu vurgulayan Gore, WCK'nin Gazze'deki çalışmalarının en fazla hayat kurtaran çalışma olduğunu söyledi.

WCK'nin Gazze'deki tüm uluslararası insani yardımların yüzde 62'sini oluşturduğunu belirten Gore, "Nerede aç insanları doyurmak için bir mücadele olursa, biz de orada olacağız." dedi. İsrail ordusunun saldırısını "hata" olarak nitelendirdiğini hatırlatan Gore, hala çalışanlara ilişkin güçlü güvence almadıklarını dile getirdi.

WCK'nin 1 Nisan'da Gazze'deki Deyr el-Belah bölgesine düzenlediği saldırıda 7 çalışanı hayatını kaybetmişti. Açıklamada, ölenlerin Avustralya, Polonya, Birleşik Krallık, ABD-Kanada ve Filistin uyruklu olduğu belirtilmişti. Ekibin saldırı sırasında çatışmasızlık bölgesinde kuruluş logosu taşıyan 2 zırhlı araçta bulunduğu kaydedilmişti.