İsrail Savunma Bakanlığı Sistemlerine Yönelik Büyük Ölçekli Siber Saldırı Düzenlendi

İsrail Savunma Bakanlığı Sistemlerine Yönelik Büyük Ölçekli Siber Saldırı Düzenlendi
İsrail'in önde gelen gazetelerinden Israel Hayom'un aktardığına göre İsrail Savunma Bakanlığı'na bağlı sistemler, son derece ciddi bir siber saldırıya maruz kaldı.

İsrail basını, Savunma Bakanlığı'na bağlı sistemlerin, bilgisayar korsanları tarafından hedef alındığını ve hassas bilgilerin sızdırılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.

Hackerlar, Savunma Bakanlığı'na ait bilgisayarlara sızdıklarını ve "hassas bilgilere" ulaştıklarını iddia ederek, bu bilgileri 50 Bitcoin (yaklaşık 3,3 milyon dolar) karşılığında satışa çıkardılar.

Telegram Grupları Üzerinden Hassas Bilgiler Paylaşıldı

Israel Hayom gazetesinin haberine göre hackerlar, hassas bilgileri Telegram grupları üzerinden paylaştılar ve bu paylaşımların, Savunma Bakanlığı'na ait sistemlere nasıl sızıldığını gösteren kanıtlar içerdiği belirtildi.

Hackerların İsrail'den 500 Filistinli tutukluyu serbest bırakmasını talep ettiği belirtilirken bu olayın İsrail ve Filistin arasındaki gerilimi artırabileceği endişesi taşınıyor.

Savunma Bakanlığı, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmayı reddederken, bazı güvenlik kaynakları bakanlığa ait sistemlerin hacklendiğini doğruladı ancak çalınan bilgilerin hassas olup olmadığı hakkında detay vermedi.