İsrail Sivillerin Sığındığı Okulu Vurdu: 39 Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail Sivillerin Sığındığı Okulu Vurdu: 39 Kişi Hayatını Kaybetti
İsrail ordusunun Nusayrat Mülteci Kampı'nda yer alan ve Birleşmiş Milletler'e bağlı UNRWA'ya ait bir okula gerçekleştirdiği saldırı sonucunda, ilk belirlemelere göre 39 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Gazze'deki hükümetin medya ofisinin Telegram hesabında yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Nusayrat Mülteci Kampı'nın 2. bölgesinde, onlarca yerinden edilmiş insanın sığındığı bir okula yönelik saldırı düzenleyerek büyük bir katliama yol açtığı bildirildi.

Açıklamada, saldırıda hayatını kaybeden 27 kişinin cenazesinin Aksa Şehitleri Hastanesi'ne ulaştırıldığı, çok sayıda yaralının da hastaneye getirildiği belirtildi. Hastanenin kapasitesinin üç katı kadar yaralı ve hasta ile dolduğu ölü ve yaralıların hastaneye getirilmeye devam edildiği vurgulandı.

Kınama Yapıldı

Gazze'deki hükümetin medya ofisinin yaptığı açıklamada, İsrail'in gerçekleştirdiği bu katliamların soykırım suçu olduğu vurgulanarak kınandı. Açıklamada, Amerika'nın İsrail'e verdiği silah ve askeri destekle bu soykırıma destek olduğu ve suçun devamına izin verdiği de sert bir dille eleştirildi.

Açıklamada ayrıca insanlığa ve uluslararası hukuka karşı işlenen bu suçların tüm sorumluluğunun İsrail ve Amerikan yönetimine ait olduğu belirtildi. Dünya genelindeki devletlere ve topluluklara, İsrail'in ve Amerika'nın Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını kınamaları çağrısında bulunuldu.

Yapılan açıklamada, uluslararası toplum, Birleşmiş Milletler ve diğer tüm uluslararası kurum ve kuruluşlardan, Gazze Şeridi'nde sivillere, çocuklara ve kadınlara yönelik soykırımı durdurmaları için İsrail'e baskı yapmaları talep edildi.