İsrail ve Hamas Arasında Ateşkes Görüşmeleri Başladı

İsrail ve Hamas Arasında Ateşkes Görüşmeleri Başladı
Kahire'de ateşkes müzakereleri için İsrail ve Hamas heyetleri buluştu. Uzlaşma formülüne varıldığı belirtilirken, farklı sonuçlar bekleniyor.

İsrail ve Hamas arasında uzun süredir devam eden çatışmalara son verme adına önemli bir adım atıldı. Kahire el-İhbariye televizyon kanalının aktardığına göre Hamas heyeti Kahire'ye ulaştı ve Mısır güvenlik heyeti ile ateşkes konusunda görüşmelere başladı. Heyetler arasında yapılan görüşmelerde uzlaşma formülüne onay verilmesi bekleniyor. Özellikle CIA Direktörü William Burns'ün de katıldığı görüşmeler, farklı sonuçlar doğurabilir.

Gazze'de yaşanan insanlık dışı saldırıların ardından, ateşkes için umutlar yeniden yeşermiş durumda. İsrail ve Hamas heyetleri, Mısır'ın başkenti Kahire'de ateşkes müzakereleri için bir araya geldi.

Uzlaşma Yönünde Adımlar

Kahire el-İhbariye televizyon kanalının üst düzey bir kaynaktan aktardığı bilgilere göre Hamas heyeti Kahire'ye varışının ardından Mısır güvenlik heyetiyle birçok anlaşmazlık noktasında uzlaşma formülüne yaklaşıldı.

Görüşmelere ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA Direktörü William Burns'ün katılması, sonuçların farklılık gösterebileceği beklentisini artırdı. Reuters haber ajansının Mısırlı bir yetkiliye dayandırdığı haberde, heyetler arasındaki görüşmelerden olumlu sonuçlar çıkabileceği vurgulandı.

Hamas'ın Açıklaması

Hamas Hareketi, dün akşam yaptığı açıklamada, İsrail ile dolaylı görüşmelerin tamamlanması amacıyla bir heyetin cumartesi günü Kahire'ye gideceğini duyurmuştu.

Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail saldırılarında binlerce insan hayatını kaybetti ve yaralandı. Sivil altyapının da hedef alındığı saldırılarda, enkaz altında hala binlerce insanın olduğu biliniyor.