İsrail'in Saldırılarında 14 Bin Filistinli Çocuk Hayatını Kaybetti

İsrail'in Saldırılarında 14 Bin Filistinli Çocuk Hayatını Kaybetti

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik 165 gündür devam eden saldırılarına ilişkin bilgi verildi. Yapılan açıklamada İsrail ordusunun 7 Ekim tarihinden beri Gazze Şeridi'nde 2 bin 807 katliam yaptığı vurgulandı. İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında 14 bin çocuk ve 9 bin 220 kadın öldü. 7 bin kişinin enkaz altında veya kayıp olduğu açıklamada belirtilirken hastanelere ulaşan ölülerin sayısının 31 bin 819 olduğu 73 bin 934 kişinin yaralandığı hatırlatıldı. Gazze'de İsrail'in saldırılarına maruz kalanların %72'sinin kadın ve çocuk olduğuna dikkat çekildi. İsrail'in Gazze'deki ablukası, halkı zorla aç ve susuz bırakıyor. İnsani yardımların girişini engelleyerek insani felakete sebep oluyor. Bu koşullar altında, 27 çocuk yetersiz beslenme ve sıvı kaybı nedeniyle hayatını kaybetti.

İsrail On Binlerce Ton Patlayıcı Kullandı

7 Ekim tarihinden beri İsrail ordusunun Gazze'ye 70 bin tondan fazla patlayıcıyla saldırı düzenlediğine dikkat çekildi. Açıklamaya göre İsrail saldırıların hedefinde olan sağlık sektöründe Gazze'de 364 sağlık çalışanı ve 48 sivil savunma görevlisi hayatını kaybetti. İsrail'in Gazze saldırılarında 135 gazetecinin öldüğü vurgulandı. İsrail saldırıları sebebi ile Gazze'de 17 bin çocuğun ebeveynlerinden biri veya her ikisinden yoksun olarak yaşadığına dikkat çekildi. Hayati tehlikesi olan ve Gazze dışında tedavi edilmesi gereken yaralı sayısının 11 bin olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca yetersiz sağlık hizmetleri nedeniyle 10 bin kanser hastasının ölüm tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğu belirtildi.

Hastalıklar Yayılıyor

Yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı kalabalık barınma merkezlerindeki gayriinsani duruma dikkat çekilerek, yerlerinden edilme sonucunda 700 bin bulaşıcı hastalık ve 8 binden fazla "Hepatit A" vakasının olduğu açıklandı. Gazze'de sağlık bakımının yeterli olarak verilememesinden dolayı 60 bin hamile kadının, ilaç eksikliği sebebiyle de kronik hastalığı bulunan 350 bin kişinin hayati tehlikesinin olduğu açıklandı. İsrail güçlerinin 269 sağlık çalışanı ve 10 gazeteciyi alıkoyduğu, 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde 2 milyon kişinin yerinden edildiğine dikkat çekildi.

Tamamen Yıkılan Konut Sayısı 70 Bin

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 70 bin konutun tamamen yıkıldığı, toplamda ise 290 bin konutun zarar görerek oturulamaz halde olduğu bilgisi paylaşıldı. İsrail ordusu tarafından, 168 hükümet tesisi ile 100 okul ve üniversite yerle bir edilirken 305 okul ve üniversitede kısmen zarar gördü. İsrail ordusu, Gazze'de 224'ünü tümüyle yıktığı 290 camiye zarar verdi ve 3 kiliseyi hedef alarak yıkılmasına sebep oldu. İsrail, Gazze'de 155 sağlık kuruluşunu hedef aldı, 53 sağlık merkezi ile 32 hastaneyi hizmet dışı bıraktı, 126 ambulansı da kullanılmaz hale getirdi. Filistin'in kültürel mirasını hedef alan İsrail'in Gazze'de 200 tarihi ve kültürel varlığın yıkıldığı aktarıldı.