Japonya'da Diyet Ürünler Üreten Fabrikalara Denetim

Japonya'da Diyet Ürünler Üreten Fabrikalara Denetim
Japonya'da ülke gündemine oturan takviye gıda ürünü kullanımına bağlı gerçekleşen ölümlerden sonra denetimler artırıldı.

Japonya'nın Osaka ve Wakayama bölgelerinde bulunan diyet takviyesi üreten fabrikalara yönelik denetimler başlatıldı. Sağlık Çalışma ve Refah Bakanlığı, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" ürünlerinin tüketilmesiyle bağlantılı olarak yaşanan ölüm olaylarının ardından harekete geçti.

Kobayashi Pharmaceutical Co'nun Osaka'daki fabrikası ile birlikte Wakayama'daki tesislerine de denetim ekipleri gönderildi. Bakanlık, firmaların üretim süreçlerini ve faaliyetlerini detaylı bir şekilde inceleyerek soruşturmayı derinleştiriyor.

Ürünlerde İstenmeyen Madde Tespiti

5 ölümle sonuçlanan gıda takviye ürünlerine yapılan tetkiklerde "puberulik asit" adlı istenmeyen bir maddeye rastlandı. Bu kimyasal bileşiğin ölüm ve hastalıklara yol açtığı şüphesi üzerinde duruluyor. Ancak maddenin kimyasal yapısının tam olarak belirlenmesi için çalışmalar sürüyor.

denetleme-getirildi2.jpg

Konuyla ilgili olarak firma yetkilileri, soruşturmalara tam işbirliği yapacaklarını ve kamuoyuna gerekli açıklamaları yapacaklarını belirtti.

Kobayashi Pharmaceutical Co'nun Başkanı Kobayaşi Akihiro, basın toplantısında yaşanan olaylar için derin bir üzüntü duyduklarını ve sorumluluklarını kabul ettiklerini vurgulayarak kamuoyundan özür diledi.