Kadirov'un Sağlık Durumunun Kötüye Gitmesi Koltuk Savaşlarını Başlattı

Kadirov'un Sağlık Durumunun Kötüye Gitmesi Koltuk Savaşlarını Başlattı
Çeçenistan'ın güçlü lideri Ramzan Kadirov'un sağlık durumu kötüleşince koltuk için farklı senaryolar gündeme gelmeye başladı.

Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Bild'in aktardığına göre Kadirov'un geçen yıl yaşadığı ciddi sağlık sorunları, son zamanlarda iyice kötüleşti. Yakın çevresi liderin özellikle akut akciğer yetmezliği, pankreas ve böbrek sorunlarıyla mücadele ettiğini belirtiyor.

Kadirov'un sağlık krizi, Kremlin'i de endişelendiriyor. Rus muhalif medyasının haberine göre Çeçen liderin ani bir görev değişikliği durumunda bölgede ciddi çatışmaların patlak verme ihtimali bulunuyor. Kadirov'un ölümü halinde, Çeçenistan'da iktidar boşluğunu dolduracak kişi konusunda spekülasyonlar arttı.

saglik-durumu-kotu.jpg

Kadirov'un yerine geçebilecek isimler arasında en dikkat çekici olanlar, aynı zamanda Kremlin'in de gözdesi.

Kadirov'un en büyük oğlu Ahmet'in yanı sıra üçüncü oğlu Adem ve sağ kolu olarak bilinen Muhammed Daudov, potansiyel lider adayları arasında öne çıkıyor. Bununla birlikte, Rus parlamentosunda Çeçenistan'dan sorumlu vekil olarak görev yapan Adam Delimkhanov'un da adı geçiyor.

Ancak Delimkhanov'un Interpol tarafından cinayet şüphelisi olarak aranması, liderlik için adım atmasını zorlaştırabilir gibi görünüyor.