Kobani'de şu ana kadar ki en büyük patlama!

Kobani'de şu ana kadar ki en büyük patlama!

CENTCOM tarafından yapılan açıklamada, ABD ordusu ve ortak ulusların güçlerinin dün IŞİD'in Suriye'deki hedeflerine, bombardıman ve savaş uçaklarıyla 4, yine dün Irak'taki hedeflere de saldırı uçağı ve insansız hava araçlarıyla 5 saldırı düzenlediği belirtildi.

KOBANİ'DE 3 SALDIRI

Suriye'de Rakka'nın kuzeybatısındaki saldırıda IŞİD'in kullandığı silahlı araç yerleşkesinin imha edildiği bildirildi. Kobani (Ayn el-Arap) kentindeki 3 saldırıda ise örgütün bir muharebe mevzisinin ve konaklama alanının yok edildiği kaydedildi.

Irak'ta da Hit'in güneybatısındaki saldırıda IŞİD'in bir silahlı aracı, güneydoğusundaki saldırıda ise örgütün bir silahlı personel taşıyıcısının kullanılmaz hale getirildiği ifade edildi. Kerkük'ün güneydoğusunda IŞİD'in bir kontrol noktası hedef alınırken, kentin güneyindeki saldırıda da örgüte ait küçük bir ünitenin vurulduğu açıklandı. Ramadi'nin kuzeybatısındaki hava saldırısında örgütün bir silahlı personel taşıyıcısının imha edildiği kaydedildi.

Açıklamada, Suriye'deki hava saldırılarına Suudi arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin, Irak'taki saldırılara ise İngiltere'nin destek verdiği bilgisi paylaşıldı.

'PYD, SAVUNMA POZİSYONUNDAN SALDIRIYA GEÇTİ'


PYD'nin ilan ettiği Kobani Kantonu Dış İlişkiler Sorumlusu İbrahim Kurdo ise Al Jazeera'ya yaptığı açıklamada YPG güçlerinin son 24 saat içinde IŞİD'in saldırısını durduğunu savunmadan saldırı pozisyonuna geçtiklerini söyledi.

Kurdo, "Son 24 saattir savunmadak çıktık, saldırıya geçtik. Onların (IŞİD'in) saldırısı durdu. Üç taraftan Kobani'ye girme girişimler boşa çıktı. Birçok savaşçıları öldü. Birçok cepheleri patlatıldı. 24 saattir IŞİD'i kırılma noktasına getirdik diyebiliriz" ifadelerini kullandı.
IŞİD'in bir taraftan psikolojik, bir taraftan koalisyon güçlerinin hava operasyonu, bir taraftan da kendi saldırılarıyla durdurulduğunu belirten Kurdo, insani yardım çağrısını yineledi.

"Silah yardımı geliyor mu?" sorusuna Kurdo, "Bu askeri bir sorudur. Buna cevap veremem fakat elimizdeki cephane bize uzun bir süre yeter" diye cevap verdi.

Kurdo, "Bize Irak Kürdistanı'ndan gıda malzemeleri gönderiliyor. An itibariyle ihtiyacımız olan tek şey ilaç ve tıbbi malzemedir" dedi.
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ise, Kobani'ye silah gönderdiklerini, ancak coğrafi koşullar dolayısıyla peşmergenin Kobani'ye gönderilmesinin imkansız olduğunu söylemişti.

KOALİSYON GÜÇLERİ IŞİD'İ BİR KEZ DAHA VURDU

Koalisyon güçleri IŞİD’i bir kez daha vurdu Koalisyon güçlerine ait jetler, Kobani’nin merkezinde IŞİD militanlarına ait bir tankı vurdu. Suriye’nin Kobani kentinde terör örgütü IŞİD militanları ile PYD’nin silahlı kanadı YPG güçleri arasında ki sokak savaşları 29.gününde de devam ediyor. Sabah saatlerinde ABD öncülüğünde ki koalisyon güçlerine ait jetlerin IŞİD mevzilerine yönelik ardı ardına düzenlediği 2 hava operasyonu ardından, saat 11:30’da ise, yeni bir hava operasyonu gerçekleştirildi. Kentin merkezinde IŞİD militanlarının mevzisinde bulunan bir tankı hedef alan jet uçaklar, ardı ardına 2 hava operasyonu düzenledi. Kobani’yi siyah dumanların kapladığı görülürken, kentte yaşanan sıcak çatışmalar da sürüyor.