Mihrabad Havalimanı'nda Uçuş İptalleri Uzatıldı

Mihrabad Havalimanı'nda Uçuş İptalleri Uzatıldı
İran'ın başkenti Tahran'da yer alan Mihrabad Havalimanı'ndan yapılan son dakika duyurusuna göre uçuş iptalleri yerel saatle öğlen 12.00'ye kadar uzatıldı.

Tahran'ın merkezi noktalarından biri olan Mihrabad Havalimanı'nda, yerel saatle 12.00'ye kadar tüm uçuşlar iptal edildi. Bu karar, İran'ın İsrail'e düzenlediği askeri saldırılar sebebiyle alındı.

Tesnim Haber Ajansı'nın raporuna göre havalimanı yönetimi tarafından yapılan açıklamada, "Normalde 02.30 ile 07.30 arasında kapalı olan havalimanımızın kapatılma süresi güvenlik gerekçesiyle öğlen 12.00'ye kadar uzatılmıştır," denildi. Başlangıçta sabahın erken saatlerinde kapatılan havalimanı, artan güvenlik ihtiyaçları nedeniyle daha uzun bir süre için uçuşlara kapatıldı.

Artan Bölgesel Gerilim

Geçtiğimiz günlerde İsrail'in, Şam'da bulunan İran konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısında, İran Devrim Muhafızları'ndan yedi üye, ikisi general olmak üzere hayatını kaybetti.

Bu olayın ardından İran, İsrail'e karşı misilleme yapacağını ve saldırının ülkesinin topraklarına yapılmış bir saldırı olarak kabul edileceğini duyurmuştu. İsrail ise herhangi bir saldırıya karşı cevap vereceğini belirtmişti.

İran, son olarak İsrail'e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı ve füze ile geniş çaplı bir saldırı başlattı.

İran'ın iddialarına göre, bazı askeri hedefler başarıyla vuruldu. Ancak İsrail, saldırıların çoğunun hava savunma sistemleri tarafından engellendiğini ve sadece güneydeki bir askeri üsse birkaç füzenin isabet ettiğini açıkladı.