Moskova Saldırısının Failleri Hakim Karşısında

Moskova Saldırısının Failleri Hakim Karşısında
Rusya'nın başkentinde yaşanan ve uluslararası toplumu sarsan konser salonu saldırısının failleri, hakim karşısına çıktı.

Moskova'daki ünlü Crocus City Hall'de gerçekleştirilen ve 150 masum insanın yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan korkunç saldırıyı düzenleyen dört zanlı, ağır güvenlik önlemleri altında mahkemeye getirildi. 22 Mart gecesi Moskova'nın göbeğinde terör estiren ve yüzlerce kişinin yaralanmasına ve ölmesine neden olan dört terörist, DEAŞ terör örgütüyle bağlantıları olduğu açıklanarak yargı önüne çıkarıldı. Saidakrami Murodalii Rachabalizoda, Dalerdjon Barotovich Mirzoyev, Muhammadsobir Fayzov ve Fariduni Kholmatov isimli şüpheliler, mahkemenin camekanlı bölgesinde hâkimin karşısında durdu. Zanlıların yargılanma süreci yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşti. Rus polisi, olası bir tehlikeye karşı bölgeyi tamamen kordon altına alırken, Rusya İstihbarat Servisi (FSB) saldırıya karışanların yanı sıra ilgili 11 kişinin daha gözaltına alındığını duyurdu. FSB'nin açıklamasına göre teröristler saldırı sonrasında Ukrayna sınırını geçmeyi hedeflemiş, ancak bu planları engellenmiştir. Saldırganların Ukrayna tarafında bağlantıları olduğu ve sınırı geçmeye çalıştıkları sırada yakalandıkları belirtildi.

Saldırganlar Başkente Nakledildi

Yakalanan dört zanlı, özel operasyonlarla Moskova'ya getirildi. Teröristler ters kelepçelenmiş ve gözleri bağlı şekilde polis aracından indirilerek adliye binasına götürüldü.